Muralpixel W

Mi a Muralpixel?

Minden egy gondolattal kezdődik.

Meglátok egy anyagot, egy mintát, egy formát vagy éppen egy színt. Keresem bennük a harmóniát. Lehet az kő, fa, homok, műanyag vagy éppen papír, tükör, csempe. Legtöbbször csak ezeket látjuk, csak önmagukban. Látunk egy képet izgalmas formákkal, színekkel, vagy éppen különböző anyagokkal tarkítva. Ezt a képet, ezt az egy képet látjuk. Én a részleteket próbálom megtalálni. Azt, hogy miként fér meg egymás mellett a hideg a melegséggel, az érces a puhával, hogyan egészítheti ki egymást az üveg és a fa, a műanyag és a tükör, milyen különös hangulatot kölcsönözhet, ha bátran nyúlunk hozzájuk, merjük keresni bennük az egészet.

 

Lehet ilyen is a muralpixel. Egy gondolat, fantázia, ami részletekből alkot egységet.Meg lehet egy kép, ami egy emlékkönyvet nyit meg bennünk. A múltunk darabjait, emlékképeket. Az illatokat nehéz bezárni, de támaszkodhatunk az érzékszerveinkre. Mit idéz fel bennünk egy fotó látványa, egy anyag érintése, egy darab a régi otthonunkból? Hiszem, hogy van, amire kell és jó emlékezni. Jó látni nap, nap után, hazamenni hozzá.

 

Aztán ott van az otthon a maga színeivel, bútoraival, hangulatával. Sokszor egyetlen képpel egy egész szobát, van, hogy egy egész lakást fel lehet öltöztetni. Én nem tucatban, tömeggyártásban gondolkodom, hanem valódi egyszeriségben, egyediségben. A fantázia abban van, hogy tovább tudunk-e látni egy-egy szép bútordarabon és meglátjuk-e azt, ami teljessé teszi az összképet?

Erre törekszem. Észrevenni a részleteket, megteremteni az egységet és létrehozni valami pluszt, valami személyre szólót.

 

EZ A MURALPIXEL...

Egy álom, fantázia, sokszor egy képbe zárt gondolat, egy emlék, vagy éppen válasz a rossz napokra.

Több mint kép, több mint anyagok, színek, formák egyvelege. Egy lenyomat. Rólad, Neked.